EN

DAILY BLOG

Η γνώση που χρειάζεται ο ιδιοκτήτης ενός σύγχρονου μικρού ξενοδοχείου για να ξεχωρίζει.

Συμβουλές για ανακαίνιση ξενοδοχείου

Με την αλλαγή της χρονιάς για τις περισσότερες επιχειρήσεις ξεκινάει η περίοδος προγραμματισμού της ετήσιας ανακαίνισης. Η επιλογή των τμημάτων στα οποία θα γίνει βελτίωση/ανακαίνιση είναι σημαντική ώστε η επένδυση να αποφέρει άμεσα αποτελέσματα. Φυσικά η πραγματοποίηση έξυπνων επενδύσεων για τα μικρά καταλύματα με μικρότερο προϋπολογισμό είναι απαραίτητη. Βάζοντας σωστά τις επενδύσεις σας σε σειρά προτεραιότητας θα εξασφαλίσετε ότι οι δαπάνες του προϋπολογισμού σας θα επιφέρουν αυξημένα έσοδα και ποσοστά πληρότητας.
Εδώ θα βρείτε τους τομείς στους οποίους πιστεύουμε ότι ένα ξενοδοχείο πρέπει να επενδύει τα χρήματα του…


Κρεβάτι και σεντόνια υψηλής ποιότητας
Ο Μανώλης, ιδιοκτήτης μικρού καταλύματος στο Ποτό, καταλήγει σε ένα πολύ σοφό συμπέρασμα και με αυτό καθόρισε και όλες τις δαπάνες για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου του. Ένα ξενοδοχείο πρωτίστως οφείλει να παρέχει «ποιοτικό ύπνο» στο πελάτη του. Σε ένα ξενοδοχείο, οι επισκέπτες έχουν κάποιες προσδοκίες, το «κρεβάτι» είναι η βασικότερη.
Τη στιγμή που κλείνετε την πόρτα του επισκέπτη σας αφού του δείξετε το δωμάτιο του, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα αφήνεται στο κρεβάτι για να το δοκιμάσει. Η ποιότητα του ύπνου δεν μπορεί να υποτιμηθεί όταν πρόκειται για τις online κριτικές σας. Οι επισκέπτες θεωρούν τη ποιότητα ύπνου πολύ σημαντικό παράγοντα όταν εκφράζουν τα σχόλια τους στους φίλους τους έτσι εσείς θέλετε η άποψη τους να μοιάζει με τη φράση «Το κρεβάτι ήταν λες και επέπλεες σε ένα σύννεφο!».

Η επένδυση των χρημάτων σας σε ένα στρώμα υψηλής αξίας θα είναι μια επιχειρηματική κίνηση που δεν θα μετανιώσετε ποτέ. Η διάρκεια ζωής ενός κρεβατιού είναι περίπου πέντε χρόνια, τα οποία είναι αρκετό χρονικό διάστημα για να κάνετε απόσβεση με χαρούμενους, ξεκούραστους επισκέπτες.
Συνοδεύστε το εξαιρετικής ποιότητας στρώμα σας με μερικά ποιοτικά σεντόνια από 100% αιγυπτιακό ή Pima βαμβάκι και χοντρές χνουδωτές και μυρωδάτες πετσέτες στο μπάνιο.
Τα σεντόνια λειτουργούν επίσης καλά ως εργαλείο για τη διακόσμηση των δωματίων του ξενοδοχείου.

WIFI υψηλής ταχύτητας σε όλες τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου
Η πρόσβαση στο ίντερνετ για τους πελάτες ενός  ξενοδοχείου είναι πλέον αδιαπραγμάτευτη. Οι απαιτήσεις μάλιστα τον επισκεπτών για υψηλές ταχύτητες είναι καθημερινή πραγματικότητα για τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείου. Πολύ λένε χαριτολογώντας ότι είναι εξίσου σημαντικό όσο και το νερό. Και πως να μην είναι άλλωστε, όταν ο μέσος επισκέπτης ξενοδοχείου στη Θάσο έχει 1-2 συσκευές στην κατοχή του μόνιμα συνδεδεμένες στο ίντερνετ. Ο επισκέπτης για να νιώθει σαν στο σπίτι του θα πρέπει να έχει ίντερνετ όπως στο σπίτι του.
Η επένδυση των χρημάτων σας σε ένα σύστημα για ίντερνετ σε κάθε γωνιά του ξενοδοχείου σας θα σας δώσει ευχαριστημένους πελάτες και καλές κριτικές.

Ευρύχωρο Μπάνιο με καμπίνα ή τζάμι
Μετά το κρεβάτι και το στρώμα το επόμενο κριτήριο για την επιλογή καταλύματος αλλά και δωματίου για τις διακοπές είναι το μπάνιο. Ο χώρος αλλά και η αισθητική παίζουν σημαντικό ρόλο για να μπορεί ο πελάτης να νιώσει ακόμη πιο ευχάριστα. Απαραίτητη επίσης είναι η καμπίνα του ντους ή το τζάμι για να δημιουργείται μια αίσθηση προστασίας από το νερό στο μπάνιο.  
Η επένδυση των χρημάτων σας σε ένα σύγχρονο μπάνιο θα σας δώσει υψηλές κριτικές και επαναλαμβανόμενους πελάτες.

Μια από τις σύγχρονες τάσεις στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου είναι και οι μπανιέρες αντί μιας απλής ντουζιέρας, όπως και οι στήλες υδρομασάζ. Τα ξενοδοχεία που απευθύνονται σε ενήλικες μπορούν να τα ενσωματώσουν σαν επιπλέον παροχή στο δωμάτιο.


Λογότυπο, εταιρική ταυτότητα και πινακίδα
Το λογότυπο είναι η αρχή για το χτίσιμο ενός οποιουδήποτε brand. Είναι σημαντικό να επενδύσετε σε αυτό και να σχεδιαστεί με τρόπο που να αναδεικνύει τη φιλοσοφία και τα χαρακτηριστικά του καταλύματος.  Επαγγελματικές κάρτες, hotel directory και οποιαδήποτε έντυπο του ξενοδοχείου θα πρέπει να έχει κοινή ταυτότητα.
Η εικόνα του καταλύματος στο δρόμο, είναι η ευκαιρία σας να διαφημιστείτε σε περαστικούς επισκέπτες που δεν έχουν ακόμη κλείσει τη διαμονή τους. Αφιερώνοντας ένα μέρος του προϋπολογισμού σας στην πινακίδα θα βελτιώσει τις κρατήσεις περαστικών πελατών και θα δώσει στο brand σας την κατάλληλη όψη. Επενδύστε σε ξεχωριστή και προσαρμοσμένη πινακίδα φωτεινή, inox, plexiglas,  που αντιπροσωπεύει ξεκάθαρα την εικόνα της επιχείρησης σας.

Στολές προσωπικού
Στην συνολική εικόνα της επιχείρησης συμπεριλαμβάνεται και η ένδυση και παρουσίαση του προσωπικού του ξενοδοχείου. Η στολή αποτελεί κομμάτι που δείχνει επαγγελματισμό και ομοιογένεια.

Σύνδεση με Online Ταξιδιωτικούς Πράκτορες
Η συνεργασία με μία ποικιλία online ταξιδιωτικών πρακτόρων είναι απαραίτητη για τη σύνδεση του ξενοδοχείου με πελάτες από όλον τον κόσμο. Με την παγκόσμια εμβέλεια τους, οι OTAs παρέχουν στα ξενοδοχεία έναν αποδοτικό τρόπο, όχι πάντα οικονομικό, να αυξήσουν τις κρατήσεις με βάση την πληρωμή ανά απόδοση (pay per performance). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ποσοστά προμηθειών τους θα πρέπει να θεωρηθούν ως μία έξυπνη επένδυση για την επιχείρησή σας.
Και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να περιηγηθείτε στον κόσμο των OTAs είναι να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή καναλιών (channel manager) που θα σας επιτρέψει να διαχειριστείτε τις συνδέσεις σας μέσω μίας πλατφόρμας.

Διακόσμηση και πισίνα ή  τζακούζι στο δωμάτιο
Και για όσους θέλουν να επενδύσουν σε κατάλυμα που παρέχει εμπειρία πέρα από έναν εξαιρετικό ύπνο, πισίνα ή τζακούζι είναι τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά.
Πολυτέλεια και ξεχωριστή εμπειρία για τον επισκέπτη δίνουν και τα όμορφα σχεδιασμένα δωμάτια. Απαραίτητο κριτήριο στη διακόσμηση να δένουν τα στοιχεία που θα επιλεγούν με το φυσικό περιβάλλον του ξενοδοχείου αλλά και με την γενικότερη αρχιτεκτονική της περιοχής. Όσο πιο όμορφο μάλιστα το δωμάτιο με προσεγμένες γωνιές τόσο πιο εύκολο θα είναι για τον επισκέπτη να μοιραστεί εικόνες από τη διαμονή του. Κάτι που έχουμε αναλύσει σε προηγούμενα άρθρα αποτελεί διαφήμιση χωρίς κόστος για το ξενοδοχείο.

Όμως να είστε προσεκτική και να μην ακολουθήστε πλήρως τα trend στη διακόσμηση και μην επενδύσετε μεγάλα ποσά για να τα ακολουθήστε, κινδυνεύετέ να βγείτε εκτός μόδας πριν να κάνετε απόσβεση. Η επένδυση των χρημάτων σας σε όμορφη διακόσμηση των δωματίων αλλά και σε μια πισίνα ή τζακούζι θα σας δώσει ευχαριστημένους πελάτες και περισσότερα έσοδα.



Παρακάτω αναλύουμε και δύο δαπάνες που αξίζει να επενδύσετε στη διάρκεια της λειτουργίας του ξενοδοχείου σας!

Εξειδικευμένο προσωπικό

To 30-40% των ιδιοκτητών μικρών καταλυμάτων δεν απασχολούν καθόλου προσωπικό. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει σε ένα κατάλυμα πολύ μικρό, όταν όμως δημιουργήσετε πέντε έως έξι δωμάτια θα πρέπει πραγματικά να εξετάσετε την απασχόληση επιπλέον προσωπικού.
Κάνοντας τα πάντα μόνοι σας κινδυνεύετε να φορτωθείτε με πολλά καθήκοντα, θέτοντας σε κίνδυνο τον χρόνο που θα πρέπει να αφιερώσετε στην εμπειρία των επισκεπτών και στην λειτουργία της στρατηγικής σας όσον αφορά το μάρκετινγκ.
Προσλάβετε προσωπικό που θα αναλάβει τα λιγότερο παραγωγικά καθήκοντα όπως η καθαριότητα. Για παράδειγμα, αν σας αρέσει να μαγειρεύετε το πρωϊνό κάθε μέρα αλλά θα το παραλείψετε για να καθαρίσετε δωμάτια, προσλάβετε μία καμαριέρα για λίγες ώρες την ημέρα!

Πρωινό υψηλών προδιαγραφών
Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και στις διακοπές. Επενδύστε σε πρώτες ύλες αλλά και στη ποικιλία του πρωινού. Οργανώστε το χώρο του πρωινού ώστε να περιέχει γωνιά τοπικών εδεσμάτων. Φροντίστε να συμπεριλάβετέ εδέσματα αλλά και ροφήματα που προτιμούν οι πελάτες ανάλογα με την εθνικότητα. Αγγλικό πρωινό για δυτικοευρωπαίους, μαύρο τσάι για πελάτες από Τουρκία και αλλαντικά που δε περιέχουν χοιρινό.
Δώστε έμφαση στην εικόνα και την οργάνωση του πρωινού. Εκτυπώστε και τοποθετήστε καρτελάκια με το όνομα του εδέσματος αλλά ακόμη και τα συστατικά τους. Μπορείτε να τυπώσετε και συμπεριλάβετέ και πληροφορίες με συνταγές των εδεσμάτων που συμπεριλαμβάνονται στο πρωινό του ξενοδοχείου σας. Οι πελάτες συνήθως ζητάνε ποικιλία αλλά κάποιες φορές μπερδεύονται και κάνουν επιλογές που δεν είναι πάντα ο γευστικότερος συνδυασμός. Καθοδηγήστε τον πελάτη να δοκιμάσει σωστούς συνδυασμούς που θα απογειώσουν τη γεύση και τη διάθεση του με μενού επιλογών.

Τέλος φροντίστε να συμπεριλάβετέ στο πρωινό για τους πελάτες του ξενοδοχείου που βρίσκονται σε διατροφή επιλογές χαμηλές σε λιπαρά. Αλλά και επιλογές για όσους έχουν δυσανεξία σε διάφορες τροφές.
30 + Ευχαριστημένοι Πελάτες

"Ενα σημείο, πολλές δυνατότητες."

×