EN

DAILY BLOG

Η γνώση που χρειάζεται ο ιδιοκτήτης ενός σύγχρονου μικρού ξενοδοχείου για να ξεχωρίζει.

27/9 Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

295 Χρόνια από τον ορισμό της Έννοιας “Τουρισμός”


Ο 19ος αιώνας είναι ο αιώνας όπου υπήρξε τεράστια ανάπτυξη του τουρισμού που οδήγησε στην μελλοντική μαζικοποίησή του. Δύο τεχνολογικές αλλαγές στις αρχές του 19ου αιώνα διαδραμάτισαν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ταξιδιού: η εμφάνιση του σιδηρόδρομου και η ναυπήγηση του ατμόπλοιου. Με την εμφάνιση των ατμόπλοιων και του σιδηροδρόμου, μειώθηκε αισθητά το κόστος μεταφοράς και η μετακίνηση έγινε πιο γρήγορη και ασφαλής. Από τότε και στο εξής, φτάνοντας στον 21ο αιώνα ο τουρισμός σε διεθνές επίπεδο σημείωσε τρομακτικές αλλαγές και σκαμπανευάσματα ανά περιοχές του κόσμου ανάλογα με τις ισχύουσες πολιτικές και γεωγραφικές συνθήκες του κάθε τόπου.

Στην Ελλάδα ο τουρισμός εκκινήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και φτάνοντας στο σήμερα, αναμφίβολά εκτινάχθηκε στα ύψη, δημιουργώντας νέες προοπτικές ανάπτυξης των τουριστικών περιοχών αλλά και νέες ανάγκες προβολής των τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων.
Η απάντηση στις νέες ανάγκες ονομάζεται διαδίκτυο.
Σχεδόν όλες οι αναζητήσεις διακοπών ξεκινάνε με ένα ερώτημα σε μία μηχανή αναζήτησης.
Η ευρεία διάδοση του διαδικτύου την τελευταία δεκαπενταετία άλλαξε ριζικά τον τρόπο που ασκείται το μάρκετινγκ στο χώρο του τουρισμού και του ξενοδοχειακού κλάδου. Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός ταξιδιωτών βασίζεται στο διαδίκτυο για να αντλήσει ιδέες σχετικά με τον επόμενο ταξιδιωτικό προορισμό, να ενημερωθεί γύρω από πρακτικές πτυχές της οργάνωσης του ταξιδιού και να αγοράσει μια ευρεία γκάμα ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

Κατά συνέπεια, αυξήθηκε κατακόρυφα η σημασία του διαδικτυακού μάρκετινγκ για τις τουριστικές επιχειρήσεις και ιδίως για τα ξενοδοχεία. Η σοβαρή ενασχόληση με τη διαδικτυακή προβολή αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για κάθε ξενοδοχείο και τουριστική επιχείρηση, προκειμένου να επιτύχει ικανοποιητική πληρότητα και να αυξήσει τα έσοδά του, δεδομένου ότι οι παραδοσιακοί τρόποι προώθησης και προβολής δεν είναι πλέον αρκετοί για να εξασφαλιστεί η επιβίωση μιας επιχείρησης σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά.

Πως όμως θα επιτευχθεί ένα άρτιο διαδικτυακό marketing, ώστε να εμφανιζόμαστε μοναδικοί στο είδος μας;
Η απάντηση έρχεται μέσα από τέσσερις μικρές συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια.

1- Βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας της επιχείρησης, ώστε να είναι επαγγελματική και να προσελκύει τον υποψήφιο επισκέπτη να τη χρησιμοποιήσει.
2- Social Media Marketing & παρουσία: Αναπόφευκτα, τα social media βρίσκονται στην πρώτη θέση χρήσης των επισκεπτών ενός τουριστικού προορισμού, επομένως η πρώτη εντύπωση πρέπει να είναι θετική.
3- Φωτογράφηση – Video: Ένας επαγγελματικός χώρος, είτε ένα κατάλυμα αναδεικνύει την ομορφιά του μέσα από φωτογραφικό – video υλικό που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη και του δημιουργεί την αίσθηση του να το επισκεφτεί άμεσα.
4- Σωστή χρήση email marketing: Στείλτε ένα newsletter στον πελάτη σας για πληροφορίες σχετικά με την περιοχή, τον καιρό και λεπτομέρειες του τόπου που θα επισκεφτεί. Αφιερώστε το χρόνο που σας περισσεύει τσεκάροντας αν τυχόν έχετε ξεχάσει να απαντήσετε σε κάποιο email!

Η ομάδας του Dailylodge, σκεπτόμενη όλα τα παραπάνω, έχει βρει τις σωστότερες λύσεις και δουλεύει πάνω σε αυτές, κάνοντας το κατάλυμά σας ή την επιχείρησή σας πρώτο στη λίστα προτιμήσεων των επισκεπτών του νησιού. Ένα τηλεφώνημα θα σας πείσει!

30 + Ευχαριστημένοι Πελάτες

"Ενα σημείο, πολλές δυνατότητες."

×