EN

DAILY BLOG

Η γνώση που χρειάζεται ο ιδιοκτήτης ενός σύγχρονου μικρού ξενοδοχείου για να ξεχωρίζει.

Τι πρέπει να κάνει ένας ξενοδόχος για να διασφαλίσει μία από τις 5 σελίδες που επισκέπτεται ο ταξιδιώτης πριν κάνει κράτηση;

Όσο νέο και ανησυχητικό μπορεί να ακούγεται, η πιο πρόσφατη έρευνα από τη Fuel Travel και Flip.to δείχνει ότι, κατά μέσο όρο, οι ταξιδιώτες επισκέπτονται μόνο 4.4 ξεχωριστές τοποθεσίες πριν κάνουν κράτηση. Αυτό αποτελεί μία τεράστια πτώση σε σχέση με το παρελθόν όπου αντίστοιχη έρευνα έδειχνε κατά μέσο όρο 38 τοποθεσίες (έρευνα που διεξήγαγε το Expedia Media Solutions). Πρόκειται για μια πτώση της τάξεως των 88%.

Αυτή η κορυφαία πτώση είναι εκείνη την οποία οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες του τουρισμού θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα. Το αντίκτυπο στο προγραμματισμό αλλά και στην διαδικασία της κράτησης είναι ξεκάθαρο, ωστόσο η ερώτηση που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι, «Τι μπορεί ένας ξενοδόχος να κάνει για να διασφαλίσει  ώστε, μία από εκείνες τις 5 σελίδες να του ξενοδοχείου;»

Πριν απαντήσουμε στην ερώτηση, ας ελέγξουμε πιθανές αιτίες για την πτώση στον αριθμό των τοποθεσιών σε τρία χρόνια που πέρασαν:

  • Ενοποίηση: Χρόνια πριν, οι πελάτες εξερευνούσαν αμέτρητα OTA (Online Τουριστικά Γραφεία), ιστοσελίδες προορισμών, και ιστοσελίδες με συγκεκριμένα θέρετρα. Πλέον οι εποχές έχουν αλλάξει. Έχουμε δει ενοποίηση στο τρόπο σχεδιασμού  με λιγότερες ιστοσελίδες να έχουν μεγαλύτερο  μερίδιο αγοράς άλλα και μεγαλύτερο αντίκτυπο στη λήψη απόφασης του ταξιδιώτη.

  • Ο Κύκλος Σχεδιασμού: Οι πελάτες σήμερα περιμένουν άμεση απόκρισή σε κάθε τομέα της ζωής τους ακόμη και στη διαδικασία του σχεδιασμό των διακοπών τους. Ένας μικρότερος κύκλος μεταξύ της απόφασης για το ταξίδι και της πραγματοποίησής του  έχει ως αποτέλεσμα οι χρήστες να περιηγούνται σε λιγότερες τοποθεσίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

  • Βελτιωμένες Ιστοσελίδες: Τώρα που τα OTA προσφέρουν κριτικές, το TripAdvisor συμπεριφέρεται περισσότερο σαν OTA, και οι σελίδες των ξενοδοχείων είναι πιο εξελιγμένες. Οι πελάτες δεν χρειάζεται να επισκέπτονται πολλές τοποθεσίες για να λάβουν πληροφορίες προκειμένου να πάρουν την απόφαση να ταξιδέψουν.

  • Η Google αρωγός: Πριν τρία χρόνια, οι μηχανές αναζήτησης δεν είχαν τις σημερινές λειτουργίες, δεν διέθεταν δεδομένα (SERP) ικανά και με ακρίβεια για να βοηθάνε στη λήψη απόφασης για ένα ταξίδι. Με τις βελτιώσεις στους αλγόριθμους αλλά και στη δυνατότητα να παρέχουν πλούσιες ταξιδιωτικές πληροφορίες οι μηχανές αναζήτησης δίνουν βελτιωμένα αποτελέσματα γενικά, και έτσι οι πελάτες βρίσκουν τις σωστές πληροφορίες πιο γρήγορα από ποτέ.

Οπότε τώρα που πλεόν γνωρίζουμε γιατί συνέβη η μείωση στις επισκέψεις των τοποθεσιών, ας εξετάσουμε τα σημεία κλειδιά που μπορεί ένα ξενοδοχείο να κατανοήσει από αυτά τα δεδομένα.


#1: Οι ταξιδιώτες δεν θέλουν να ψάξουν… Αλλά θα το κάνουν…
Όπως είπαμε τα σημεία που επισκέπτεται ο χρήστης είναι περίπου 4,4 πριν αποφασίσει να προχωρήσει με την κράτηση. Ωστόσο υπάρχει τάση αυτός ο αριθμός να αυξηθεί αν ο χρήστης - ταξιδιώτης δεν βρει αυτό που ψάχνει. Γι’ αυτό η πληροφορία της σελίδας ενός καταλύματος, θα πρέπει να είναι πλούσια και ολοκληρωμένη, να μην αφήνει απορίες στον επισκέπτη. 


 #2: Η εμφάνιση στις αναζητήσεις είναι σημείο κλειδί
Δεδομένου πως οι περισσότεροι πελάτες επισκέπτονται μόνο ένα μικρό σύνολο από ιστοσελίδες, αυτό τονίζει τη σημασία του να είναι μια επιχείρηση ορατή στην έρευνα και να μην περνά απαρατήρητη κατά τη διάρκεια του του σχεδιασμού του ταξιδιού του πελάτη.


 #3: Υπάρχει μόνο μία ευκαιρία να εντυπωσιάσετε. Μην τη χαραμίσετε.
Αν καταφέρετε να έχετε την ευκαιρία να είστε μία από τις τοποθεσίες μέσα στο σύνολο επιλογών που θα επισκεφθεί ο πελάτης, βεβαιωθείτε πως έχετε μία καλοσχεδιασμένη ιστοσελίδα που θα αποδίδει…


Καλή σας επιτυχία!!

30 + Ευχαριστημένοι Πελάτες

"Ενα σημείο, πολλές δυνατότητες."

×