EN

DAILY BLOG

Η γνώση που χρειάζεται ο ιδιοκτήτης ενός σύγχρονου μικρού ξενοδοχείου για να ξεχωρίζει.

7 τάσεις στα ξενοδοχεία που θα διαμορφώσουν την εμπειρία των επισκεπτών το 2017

1. Συνεργασία στα πάντα
Tο κόνσεπτ των χόστελ και των πιο «κοινών» μοντέλων φιλοξενίας επανέρχεται. Η κοινότητα είναι κάτι δημοφιλές και έτσι βλέπει κανείς παραδείγματα όπως το Jo & Joe, των AccorHotels να διαπρέπουν, βάζοντας και την αλυσίδα των Χίλτον να το εξετάζει επίσης. Συνεπώς το 2017 αποτελεί ένα έτος κοινόχρηστων χώρων και εμπειριών.

2. Το σωστό design γίνεται τάση
Eίτε πρόκειται για πιο πολυτελές ξενοδοχείο, είτε για μικρό οικογενειακό, το design αποτελεί πλέον προυπόθεση για μία κράτηση. Ο εσωτερικός σχεδιασμός είναι κάτι που πρέπει να κοιτάει κανείς και ευτυχώς στην Ελλάδα οι σχεδιαστές κάνουν την επίθεσή τους, ένα παράδειγμα η έκθεση Greek Brand New που γίνεται σε λίγες μέρες.

3. Εμπειρίες πέρα από το ξενοδοχείο
Tα ξενοδοχεία θα πρέπει να προωθούν τις εμπειρίες πιο επιθετικά και όχι μόνο παθητικά με φυλλάδια στη ρεσεψιόν τους. Χρειάζεται μια πιο ολιστική προσέγγιση για την συνολική εμπειρία των επισκεπτών από ό, τι έχετε συνηθίσει μέχρι τώρα.

4. Η φιλοξενία να ξαναβρεί τις ρίζες της
Πολλές φορές μπορεί να είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι, στο επίκεντρο του όλου σχεδίου, της τουριστικής βιομηχανίας - ειδικά της βιομηχανία της φιλοξενίας – βρίσκεται ο άνθρωπος. Πλέον αποτελεί στόχο των μεγάλων ομίλων φιλοξενίας να επαναπροσαρμόσουν τους χώρους και τις υπηρεσίες τους στη γνήσια φιλοξενία.

5. "Το τοπικό" θα ανακτήσει την σημασία του στην τουριστική υπηρεσία

Mαζί με τον πιο κοινόχρηστο χώρο των επισκεπτών στα ξενοδοχεία, αλλά και τον αυθεντικό τρόπο φιλοξενίας, έρχεται και η ανάδειξη του τοπικού χαρακτήρα κάθε προορισμού, που αν μη τι άλλο η Ελλάδα διακρίνεται για αυτό. Η συμβολή των κατοίκων στην τουριστική υπηρεσία αυξάνεται και θα εμπλακούν στην παροχή της αργά ή γρήγορα.

6. Πιο λιτή και ευφυέστερη πολυτέλεια
Πολυτέλεια ή λακωνικός τρόπος ζωής; Τόσο καιρό το ξενοδοχείο ήταν ταυτισμένο με μία επιθυμία να ζήσει ο επισκέπτης πιο πολυτελώς από ότι καθημερινά. Στο πλαίσιο της αυθεντικής εμπειρία η «λιτή» πολυτέλεια είναι ένα νέο είδος πολυτέλειας, προσφέροντας στους ταξιδιώτες μια πιο αυθεντική, γνήσια εμπειρία πολυτέλειας που ξεφεύγει από συγκεκριμένους τύπους ή πρότυπα ποιότητας. Αυτό που καθορίζει την λεπτή πολυτέλεια είναι εξατομικευμένες υπηρεσίες. Είναι το να έχει κανείς μια σαφέστερη αίσθηση της κοινότητας και του τόπου. Είναι δεξιοτεχνία. Είναι το να έχει να σου πει κάτι μια ιστορία. Είναι κάτι που τα μεγάλα ξενοδοχεία θα δυσκολευτούν να αποκτήσουν, αλλά οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις με ταυτότητα το έχουν.

7 . Η ερμηνεία των δεδομένων είναι η απόλυτη ευφυία

Πάλι το μαρκετινγκ επιστρέφει στα δεδομένα και την αξιοποίησή τους. Τώρα που έχει αναπτυχθεί η συλλογή τους, είναι στο χέρι της τουριστικής βιομηχανίας να ξέρει τι θα κάνει με αυτές τις πληροφορίες. Ο όγκος των δεδομένων θα πρέπει να επεξεργάζεται ξεχωριστά για κάθε επιχείρηση, η οποία να προχωράει στο εξατομικευμένο μάρκετινγκ. Τα κινητά και τα τάμπλετ έχουν απελευθερώσει τόσο την διαφήμιση στο ίντερνετ, όσο και τις αξιολογήσεις. Το να κερδίσεις ή να χάσεις έναν πελάτη αποτελεί πλέον κάτι που κρίνεται από μία κλωστή, η οποία πάνω της έχει πια δεδομένα.
Μπορεί ο ξενοδόχος του 2017 να κάνει τον ράφτη και να ράψει ένα σωστό πλάνο μάρκετινγκ και πωλήσεων για το ξενοδοχείο του; Η χρήση της τεχνολογίας θα το δείξει.



Για να μάθετε περισσότερα για τα εργαλεία πατήστε εδώ
30 + Ευχαριστημένοι Πελάτες

"Ενα σημείο, πολλές δυνατότητες."

×