EN

DAILY BLOG

Η γνώση που χρειάζεται ο ιδιοκτήτης ενός σύγχρονου μικρού ξενοδοχείου για να ξεχωρίζει.

8 μεγαλύτερες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2017 προβλέπουν οι ειδικοί της Booking.com

Έπειτα από ανάλυση μεγάλου όγκου, πελατών, αξιολογήσεις, προτιμήσεις και ιδέες, καθώς και την γνώση που διαθέτουν, οι ειδικοί της Booking.com προβλέπουν τις 8 μεγάλες τάσεις ταξιδιού για το 2017.

1. Στιγμιαία ικανοποίηση μέσω εφαρμογών για κινητά

Η τεχνολογία διαμορφώνει έναν πιο απαιτητικό και ανυπόμονο ταξιδιώτη. Το 44% των ταξιδιωτών ήδη περιμένουν να είναι σε θέση να προγραμματίζουν τις διακοπές τους μέσα από λίγα απλά βήματα στο κινητό τηλέφωνο ενώ το 52% δήλωσε ότι το 2017 θα χρησιμοποιεί περισσότερο τις εφαρμογές για ταξίδια.

Το ερχόμενο έτος αναμένεται να κορυφωθεί η ζήτηση για τέτοιες υπηρεσίες, από την εύρεση του κοντινότερου ATM ή διαθέσιμου Wi-Fi μέχρι την αποφυγή ουράς στις ατραξιόν και την πληροφόρηση εν κινήσει για το πώς θα αποφύγει κανείς το τζετ λαγκ.

Οι δημοφιλείς εφαρμογές, με τη συμβολή των νέων τεχνολογιών και την τεχνητής νοημοσύνης, θα ξεφύγουν από την απλή λειτουργικότητα και θα εξελιχθούν σε… έξυπνους συνοδοιπόρους.

2. Επαγγελματικά ταξίδια;

Έκρηξη του «bleisure» (επαγγελματικά ταξίδια που επεκτείνονται σε διακοπές) θα συμβεί μέσα στο 2017, ως η αξία που αποδίδουν οι ταξιδιώτες στις δυνατότητες ταξιδίου μέσω της δουλειάς.

Από το 40% των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο που έκαναν επαγγελματικό ταξίδι φέτος, το 46% πιστεύει ότι θα ταξιδέψει περισσότερο για επαγγελματικούς λόγους το 2017.

Ήδη, το 49% των ατόμων σε επαγγελματικό ταξίδι επεκτείνουν τη διαμονή τους για να απολαύσουν τον προορισμό, ενώ τα τρία τέταρτα προτίθενται να κάνουν το ίδιο ή σε μεγαλύτερο βαθμό μέσα στο 2017.

Τα επαγγελματικά ταξίδια δεν αντιμετωπίζονται πια ως χαμένος χρόνος ή μειονέκτημα καριέρας, αλλά εκτιμώνται ως μια δυνατότητα για διεύρυνση των οριζόντων, για έμπνευση και πρόοδο στον επαγγελματικό χώρο.

Ήδη, το 30% των ταξιδιωτών θα δέχονταν θέση εργασίας με μικρότερη αμοιβή εάν τους προσέφερε περισσότερες ευκαιρίες για επαγγελματικά ταξίδια.

3. Όρεξη για ανακάλυψη

Ο κόσμος έχει πολλά ανεξερεύνητα μέρη και το 2017 η τάση εξερεύνησης θα κορυφωθεί. Το 45% των ταξιδιωτών σκοπεύει να κυνηγήσει την περιπέτειας στον προορισμό επιλογής τους το 2017, ενώ το 47% θα ήθελε να εξερευνήσει σημεία του κόσμου που κανείς από τους φίλους τους δεν έχει ταξιδέψει.

To 56% των ταξιδιωτών θα επιθυμούσε να ταξιδέψει ανεξάρτητα το 2017, τάση ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους ταξιδιώτες από τη Βραζιλία, την Ινδία, τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ταϋλάνδη.

4. Νους, σώμα και πνεύμα

Σχεδόν οι μισοί ταξιδιώτες (48%) θεωρούν τις διακοπές ως μια περίοδο για ενδοσκόπηση και υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Το 2017 πολλοί ταξιδιώτες θα κάνουν ταξίδια με προτεραιότητα την υγεία, για ισορροπία νου, σώματος και πνεύματος – ιδιαίτερα οι ταξιδιώτες από την Ινδία, την Κίνα και την Ταϋλάνδη.

Το 44% ενδιαφέρεται για εμπειρίες σπα/ χαλάρωσης και το 38% για εμπειρίες υγείας/ ευεξίας στις διακοπές του το 2017. Επίσης, το 51% προτίθεται να κάνει περισσότερα επαγγελματικά ταξίδια μέσα στο 2017 σε συγκριση με όσα έκανε το 2016.

5. Πράσινες διακοπές ή διακοπές στo σπίτι

Τα βιώσιμα ταξίδια είναι σημαντικά για μεγάλη μερίδα του ταξιδιωτικού κοινού, όμως η τάση προς πιο φιλικές στο περιβάλλον και βιώσιμες διακοπές τόσο από ταξιδιώτες όσο και από τα καταλύματα είναι αδιαμφισβήτητη.

Το 2017, το 36% των ταξιδιωτών θα προγραμματίσει περισσότερες διακοπές φιλικές στο περιβάλλον σε σχέση με το 2016 και σχεδόν τα 2 πέμπτα ενδιαφέρονται για εμπειρία οικολογικής περιήγησης.

Αυτός είναι ένας τρόπος ικανοποίησης των αισθητικών ταξιδιωτικώ αναγκών παράλληλα με το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και το περιβάλλον μέσω πιο μεγάλων σε διάρκεια και πιο θεαματικών δρομολογίων και τρόπων μεταφοράς.

Η φιλική στο περιβάλλον διαμονή δεν αποτελεί πλέον προνόμιο των λίγων αλλά απαίτηση των πολλών.

Μέσα στο 2017 θα δούμε εντονότερες συζητήσεις για τα οικονομικά κίνητρα όπως φοροαπαλλαγές για όσους ταξιδεύουν με αυτόν τον τρόπο (το 41% είναι υπέρ), την καθιέρωση διεθνών στάνταρ στη βιώσιμη φιλοξενία (το 41% υπέρ) και παρόχους υπηρεσιών μεταφορών να προσφέρουν περισσότερη πληροφόρηση για την αντιστάθμιση άνθρακα (το 26% είναι υπέρ).

6. Απλές απολαύσεις

Οι ταξιδιώτες θα εμπνέονται από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες παρά από την απόκτηση αγαθών. Το 58% σκοπεύει να έχει ως προτεραιότητα τις δαπάνες για απόκτηση εμπειριών παρά για την απόκτηση αγαθών κατά τη διάρκεια των διακοπών το 2017. Οι ταξιδιώτες θα ενδιαφέρονται λιγότερο για την επίδειξη και περισσότερο για τις μικρές στιγμές και τις απλές απολαύσεις του ταξιδιού. Μόνο το 10% είπε οτι η υπηρεσία μπάτλερ τους είναι απαραίτητη προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές το 2017. Επιπλέον, τα πολυτελή αξεσουάρ θεωρούνται πια ξεπερασμένα, με μόνο το 13% των ταξιδιωτών να τα κρίνει προϋπόθεση καλών διακοπών.

7. Ανθρώπινο στοιχείο

To 42% των ταξιδιωτών ανέφεραν οτι δεν θα διανυκτέρευαν σε κατάλυμα με προσωπικό που δεν είναι βοηθητικό και φιλικό, ενώ καταλύματα όπως τα B&B αναμένεται να συνεχίσουν να συγκεντρώνουν τις καλύτερες κριτικές από τους επισκέπτες.

Το 40% των ταξιδιωτών δεν θα έμενε σε ξενοδοχείο με περισσότερες από 3 αρνητικές κριτικές. Το 2017 οι ταξιδιώτες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται οτι το ανθρώπινο στοιχείο είναι αναντικατάστατο και επιζητούν την ανθρώπινη επαφή προκειμένου να κάνουν τη διαμονή τους αξέχαστη.

Έτσι, αναμένεται να δούμε τις ουσιώδεις ανθρώπινες σχέσεις να γίνονται η αξία των ταξιδίων τους ερχόμενους μήνες, κάτι που θα δώσει ώθηση για περαιτέρω εξάπλωση της τεχνολογίας τσατ μποτ για να επιτευχθεί η ζεστασιά και ο αυθορμητισμός της πραγματικής ανθρώπινης επικοινωνίας.

8. Fly me to the Moon

Τα ταξίδια έχουν γίνει τρόπος ζωής, όχι πολυτέλεια. Το 44% των ταξιδιωτών προβλέπει οτι θα κάνει διακοπές σε μακρινά σημεία του γαλαξία ή στα βάθη των ωκεανών, κάτι που δεν είναι όσο μακριά φαντάζεται κανείς σήμερα. Οι σιδηρόδρομοι μεγάλων ταχυτήτων συνεχίζουν να αναπτύσσονται και πρόκειται να μεταφέρουν ταξιδιώτες σε απομακρυσμένα σημεία της βόρειας Αφρικής.

Η NASA μελετά την κατασκευή ενός υπερηχητικού αεροσκάφους που θα ταξιδεύει ταχύτερη, με λιγότερους ρύπους, με μεγαλύτερη ασφάλεια και λιγότερο θόρυβο.

Ένα όχημα Tesla με αυτόματο πιλότο πρόκειται να εκτελεί δρομολόγια από το Λος Άντζελες προς Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 2017.

30 + Ευχαριστημένοι Πελάτες

"Ενα σημείο, πολλές δυνατότητες."

×