EN

DAILY BLOG

Η γνώση που χρειάζεται ο ιδιοκτήτης ενός σύγχρονου μικρού ξενοδοχείου για να ξεχωρίζει.

Χρησιμοποιώντας το website, το Facebook, το TripAdvisor και το Instagram για την επιχείρησή σας…

Το ίντερνετ είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην προβολή και προώθηση μιας τουριστικής επιχείρησης, αλλά το να πετύχει κανείς τη μέγιστη χρησιμότητα δεν είναι ούτε τόσο απλό, ούτε βέβαια και τόσο ακίνδυνο εάν ο στόχος είναι 100% επαγγελματικός. Απαιτείται βασικός σχεδιασμός αλλά και σωστή γνώση των εργαλείων και των διαφορών τους. Εδώ αναφέρονται τα βασικά με κάποιες διαφορές στις χρήσεις τους αλλά και ομοιότητες.

Το website
Το website αποτελεί κάτι που διαμορφώνεται πλήρως από τον επιχειρηματία. Επειδή ο χρήστης δεν μπορεί να επηρεάσσει το περιεχόμενό του άμεσα, έτσι δεν δημιουργούνται άμεσοι κίνδυνοι στην προβολή, καθώς όλο το υλικό ανανεώνεται εντός της επιχείρησης. Το site απαιτεί σίγουρα καλό υλικό (κείμενο και φωτογραφίες) και σχεδιασμό SEO από κάποιον ειδικό, με περιεχόμενο που να βοηθάει τις αναζητήσεις, σχετικές λέξεις, εύκολη πλοήγηση και συνεχή ροή. Ισχύει το ίδιο για τα υπόλοιπα εργαλεία προβολής;Η σελίδα της επιχείρησης στο facebook και η διαχείριση κρίσης
Επίσης πολύ καλό περιεχόμενο με κείμενα και φωτογραφίες απαιτούνται για το Facebook. Η σελίδα έχει δημιουργηθεί συνήθως από τον ιδιοκτήτη και κάποιος τη διαχειρίζεται από το κινητό ή από τον υπολογιστή του. Ασφαλώς θα πρέπει να προσέξει κανείς κάποια βασικά πράγματα στην αρχή όπως η σωστή διευθύνση, τα σωστά στοιχεία επικοινωνίας, οι φωτογραφίες να είναι σε καλή ανάλυση και η συνεχής ενημέρωση του περιεχομένου. Το πρόβλημα με το Facebook είναι ότι ο πελάτης και δυνητικά δυσαρεστημένος χρήστης έχει την επιλογή να δημοσιεύσει αρνητικό ή δυσφημιστικό σχόλιο για κάποια υπηρεσία που δεν του άρεσε, αλλά και φωτογραφία. Βέβαια το υλικό αυτό μπορεί ο διαχειριστής να απομακρύνει, αλλά μακροπρόθεσμα δεν είναι και πολύ βοηθητικό αυτό. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει η κάθε επιχείρηση εκτός από πλάνο περιεχομένου να έχει ένα πλάνο διαχείρισης κρίσης επικοινωνιακά, το οποίο αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί.Η σελίδα του TripAdvisor και οι μηχανές αναζήτησης
Τα σχόλια των χρηστών περιπλέκονται στις αναζητήσεις με το επόμενο εργαλείο, το TripAdvisor. Καταρχήν εάν κάποιος αναζητήσει στο google το brand της τάδε επιχείρησης, πολύ πιθανό να βγει πρώτα η σελίδα του TripAdvisor, αφού οι σελίδες του εμφανίζονται πολύ ψηλά, ειδικά στα τουριστικά αποτελέσματα και ειδικά στις δημοφιλείς τουριστικές επιχειρήσεις. Τα σχόλια των χρηστών έχουν καταγραφεί εκεί συνήθως αμέσως μετά την επίσκεψή τους και συνήθως αναγράφουν την αλήθεια. Ακόμα και αν θεωρητικά πέφτουν έξω όμως, ένα ολοκληρωμένο και επαγγελματικό προφίλ στο TripAdvisor αποτελεί ένα στοχευμένο εργαλείο για τη βελτιστοποίηση της εμφάνισης και κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης.  Θα πρέπει λοιπόν κανείς και να παρατηρεί και να προσέχει το τι γράφουν οι πελάτες του μετά την επίσκεψή τους, αλλά και να βελτιώσει το SEO της σελίδας του συνδέοντας την με το Tripadvisor.Το γνωστό- άγνωστο Instagram
Εκτός από τον υπολογιστή, τα κινητά πλέον αποτελούν ένα μέσο επικοινωνίας στιγμιαίων εμπειριών. Το Instagram αποτελεί μία εφαρμογή κυρίως για κινητά, γεγονός που το κάνει πιο δύσκολο στη διαχείρισή του από τις άλλες εφαρμογές προώθησης. Στο Instagram ο χρήστης ανεβάζει φωτογραφίες με hashtags, δημοφιλείς λέξεις δηλαδή που μπροστά έχουν τη δίεση (#) για να κατηγοριοποιούνται αυτόματα και να είναι ορατές από περισσότερους χρήστες. Ένας χρήστης εκτός του ότι μπορεί να ανεβάσει φωτογραφία μπορεί να σχολιάσει φωτογραφία αλλά και να στείλει προσωπικό μήνυμα.
Μπορεί κάποιος μέσω το Facebook να συμπεριλάβει διαφήμιση στο Instagram με το αντίστοιχο σχεδιασμό διαφημίσεων. Κλικάροντας μία φωτογραφία που ανέβηκε σε καποια επιχείρηση ή προορισμό μπορεί να βρει και την επιχείρηση που τραβήχτηκε, και με το hashtag της να αναζητήσει σχετικό ή πρόσφατο περιεχόμενο. Προφανώς αποτελεί το πιο προσωποποιημένο εργαλείο διαφήμισης και απαιτεί ενασχόληση η σωστή χρήση του.Εξίσου σημαντικά σημεία :

  • - Ένας καλός τρόπος να συνδυάσει κανείς την προώθησή του με τα παραπάνω εργαλεία είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνει να γίνονται events στο Facebook.
  • - Σημαντικό είναι μια επιχείρηση να έχει ορίζει το δικό της μοναδικό #hashtag που θα χρησιμοποιεί και να προτρέπει τους χρήστες να ανεβάζουν φωτό ή βίντεο με αυτό. Με το τρόπο αυτό δημιουργείτε μια βάση με περιεχόμενο (User Generated Content) από χρήστες πελάτες της επιχείρησης. Έτσι δημιουργείτε και περιεχόμενο φωτογραφικό αλλά και αναζήτησης, μεγεθύνοντας το θετικό αντίκτυπο των ευχαριστημένων πελατών που μοιράζονται τις εμπειρίες τους αβίαστα.
  • - Ιδανικά επιβάλλεται να υπάρχει ένα πλάνο για διαχείριση, δυσαρεστημένων πελατών για να μπορεί μια επιχείρηση να εφαρμόσει σοβαρή επικοινωνιακή στρατηγική.


Παρέχουμε συνολική υπηρεσία οργάνωσης και διαχείρισης social media επιχειρήσεων, με επιτυχία και αν θέλετε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες. Καλή σας επιτυχία!!Για να μάθετε για την online διαφήμιση πατήστε εδώ
30 + Ευχαριστημένοι Πελάτες

"Ενα σημείο, πολλές δυνατότητες."

×