EN

DAILY BLOG

Η γνώση που χρειάζεται ο ιδιοκτήτης ενός σύγχρονου μικρού ξενοδοχείου για να ξεχωρίζει.

9 συμβουλές- πρακτικές για ξενοδοχεία που θέλουν να ξεχωρίσουν στο Instagram

Ο λογαριασμός Instagram ενός ξενοδοχείου έχει την πιθανότητα να είναι περισσότερο αποδοτικός από τον συνδυασμό όλων των υπόλοιπων μέσων κοινωνικής δικτύωσης εφόσον γίνει σωστή διαχείρηση.

Μία υπηρεσία όπου μοιράζεσαι φωτογραφίες όπως το Instagram είναι το τέλειο μέσο για τα ξενοδοχεία να ασχοληθούν με τους χρήστες και να προβάλλουν την φιλοσοφία και την ιστορία τους.

Είναι μία απλή πλατφόρμα πάνω στην οποία τα ξενοδοχεία μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν μία όμορφη αισθητική και παρουσία. Επιπλέον, δεν απαιτεί μετάφραση για τους παγκόσμιους επισκέπτες και μπορεί να διαδοθεί γρηγορότερα με δεδομένο ότι υπάρχει λιγότερη συσσώρευση χρηστών, διαφημίσεων και μηνυμάτων από ότι στο Twitter και το Facebook.

Το Instagram ήταν το γρηγορότερα αναπτυσσόμενο μέσο κοινωνικής δικτύωσης φτάνοντας τους 100 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, αποδεικνύοντας πόσο δημοφιλείς μπορούν να είναι η απλότητα και ο μινιμαλισμός. Μία έρευνα έχει επίσης δείξει πως το 48% των χρηστών χρησιμοποιούν το Instagram για να επιλέξουν ταξιδιωτικούς προορισμούς ή να σχεδιάσουν διακοπές.

Οι χρήστες του Instagram είναι πιο προσηλωμένοι στην οθόνη, και έτσι το post παρέχει 58 φορές μεγαλύτερη αλληλεπίδραση (engagement) από ότι ένα post στο Facebook, και 120 φορές περισσότερη από ότι το Twitter.

Αποδεχόμενοι την οπτική κυριαρχία που δίνει του Instagram, όπου όλα κρίνονται με βάση την
« εικόνα », τα ξενοδοχεία έχουν την ικανότητα να ελέγχουν το πως προβάλλονται. Οι πρώτες εντυπώσεις, ο χαρακτήρας και η φιλοσοφία που παρουσιάζεται είναι εξαιρετικά σημαντικοί στην προσέλκυση πελατών και στη δημιουργία ενός θετικού brand.
Ωστόσο, το να συμπεριλαμβάνετε το Instagram στην στρατηγική προώθησης του ξενοδοχείου σας απαιτεί περισσότερη προνοητικότητα και έρευνα από το απλά να ανεβάσετε 50 εικόνες του ξενοδοχείου σας.

Για να διευκολυνθείτε, εδώ υπάρχουν εννιά συμβουλές διαχείρισης του λογαριασμού Instagram του ξενοδοχείου σας, και κάποιες καλές πρακτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε ξεκινώντας.


  1. Δημιουργήστε το δικό σας μοναδικό #hashtag
    Με αυτό το τρόπο δίνεται μια μοναδική ταυτότητα σε όλα σας τα post και μπορείτε να τα διαχειριστείτε μαζικά. Σε κάθε αναζήτηση του συγκεκριμένου μοναδικού #hashtag εμφανίζονται όλα εκείνα τα post που το περιλαμβάνουν στη περιγραφή. Και μπορείτε πχ να τα συλλέξετε και να τα εμφανίσετε στην ιστοσελίδας σας. Επιπλέον με το μοναδικό #hashtag της επιχείρησης μπορείτε να προτρέπετε στους πελάτες σας να μοιράζονται εικόνες και βίντεο που δημιουργούν οι ίδιοι από τις διακοπές τους.

  2. Ερευνήστε τους ανταγωνιστές σας
    Εάν ξεκινάτε μόλις και δεν αποκομίζετε όσα θα θέλατε από το Instagram του ξενοδοχείου σας, αφιερώστε λίγο χρόνο να δείτε μερικά από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία της περιοχής σας και δείτε τι είδους προφίλ δημιουργούν. Σημειώστε τα είδη εικόνων που μοιράζονται, τα hashtags που χρησιμοποιούν, τη αλληλεπίδραση που λαμβάνουν, και την συνέπεια του μηνύματός που δίνουν μέσα από τα post τους. Αυτό θα σας δώσει έναν καλό συμπέρασμα για του τι λειτουργεί και τι όχι.

  3. Παραμείνετε μοναδικοί
    Το Instagram έχει να κάνει με το να μοιράζεστε την ατομική σας προσωπικότητα και τις αξίες που διέπουν την επιχείρηση σας. Το να μένετε αληθινοί και γνήσιοι προς την εικόνας σας είναι ζωτικής σημασίας για να κερδίζετε και να διατηρείτε ακόλουθους (followers). Αν το περιεχόμενο δεν είναι σχετικό, οι χρήστες σύντομα θα φύγουν. Σκεφτείτε το Instagram ως μία προέκταση της συλλογής φωτογραφιών του ξενοδοχείου σας, αλλά μην υποτιμάτε και το περιεχόμενο που μοιράζονται οι ίδιοι οι πελάτες σας. Αν ψάχνετε χρησιμοποιώντας ένα hashtag ή το όνομα του ξενοδοχείου σας ίσως βρείτε πως ταξιδιώτες έχουν ήδη ανεβάσει φωτογραφίες της παραμονής τους στο ξενοδοχείου σας. Αυτό θα το καταστήσει ευκολότερο για εσάς να βρείτε ανθρώπους και πελάτες και να επικοινωνήσετε μαζί τους.

  4. Προβάλετε τις παροχές σας
    Προφανώς θέλετε να προβάλετε το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα όσο το δυνατόν περισσότερο και με το Instagram μπορείτε να τις κάνετε να φαίνονται ακόμη περισσότερο. Το εύρος των φίλτρων και δυνατοτήτων που σας δίνει η εφαρμογή, σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε την τέλεια εικόνα σε κάθε περίπτωση. Βεβαιωθείτε πως παρουσιάζετε τα καλύτερά σας σημεία με έναν ενδιαφέροντα και διασκεδαστικό τρόπο. Συμπεριλάβετε το εστιατόριο του ξενοδοχείου σας ή την πισίνα – αν μη τι άλλο, αν υπάρχει κάτι που είναι δημοφιλές στο Instagram, είναι όμορφες εικόνες από διακοπές!

  5. Δείξτε το παρασκήνιο
    Δώστε στους πελάτες σας μία εικόνα της εσωτερικής λειτουργίας του ξενοδοχείου σας, αυτό θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στο να δείξει ανθρώπινη πλευρά της επιχείρησης, θα κάνει το προσωπικό σας να φαίνεται πιο προσιτό. Αν το ξενοδοχείο σας και οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό είναι ήδη γνωστοί, είναι πιο πιθανό οι πελάτες να δουν τη διαμονή τους θετικά, δίνοντας σας σε μία καλή κριτική μετέπειτα.

  6. Instagram Stories για άμεση αλληλεπίδραση
    Ιδανικός τρόπος να μοιραστείτε άμεσες «live» εικόνες είναι και το Instagram Stories. Πρόκειται για ένα ειδικό post που έχει μικρή διάρκεια, για ακόμη μεγαλύτερη αλληλεπίδραση, λόγο της αμεσότητας του. Με τέτοια post αποδεικνύεται το πόσο «ζωντανή» είναι η επιχείρηση και βελτιώνεται την εικόνα της.

  7. Προβάλετε την περιοχή σας
    Για πολλά ξενοδοχεία, το μεγαλύτερό τους πλεονέκτημα είναι η τοποθεσία τους. Αν βρίσκεστε σε έναν φυσικά όμορφο προορισμό ή σε έναν κόμβο τουριστικής δραστηριότητας, το μόνο λογικό είναι να χρησιμοποιήσετε αυτή την δυναμική για να προσελκύσετε πελάτες στο ξενοδοχείο σας. Πιθανώς να έχετε τη γνώση ‘εκ των έσω’ και να μπορείτε να μεταδώσετε στους πελάτες και να τους δώσετε περισσότερα κίνητρα για να επισκεφθούν την περιοχή σας.

  8. Διαφημίστε τις υπηρεσίες σας και τους διαγωνισμούς σας
    Οι διαγωνισμοί στο Instagram μπορούν μερικές φορές να έχουν πολλή περισσότερη επιτυχία από ό, τι στο Facebook επειδή είναι ευκολότερη και γρηγορότερη η συμμετοχή σε αυτούς. Η οργάνωση του διαγωνισμού είναι ένας τρόπος να ενισχύσετε τη συμμετοχή. Να θυμάστε πάντα να εκπληρώσετε τις υποσχέσεις σας και να αναδείξετε τους νικητές στο τέλος του διαγωνισμού. Με αυτόν τον τρόπο, είναι πιθανό ο κόσμος αν έχει άλλο ένα λόγο να σας ακολουθεί στο μέλλον. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή την ευκαιρία για να τονίσετε τις υπηρεσίες που πιθανώς να προσφέρετε χρησιμοποιώντας τες ως βραβεία. Για παράδειγμα, αν έχετε σπα στην επιχείρησή σας, ένα βραβείο θα μπορούσε να είναι ένα μασάζ για δύο δωρεάν.

  9. Εκμεταλλευθείτε το υλικό των χρηστών (UGCUser Generated Content)
    Οι πελάτες που βγάζουν φωτογραφίες της επιχείρησής σας συχνά μοιράζονται τις εμπειρίες τους, επιτρέποντας στον κόσμο να δει το ξενοδοχείο σας μέσα από τα μάτια τους. Αυτό από μόνο του αποτελεί μια πηγή υλικού αλλά και έμμεσο μάρκετινγκ για την επιχείρηση. Η ανάρτηση από την επιχείρηση περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από τους πελάτες, όπως εικόνες από προτάσεις γάμου ή επετείους, θα ενισχύσει την θετική άποψη για το ξενοδοχείο σας.

Άλλο ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να προσέξετε στο λογαριασμό Instagram του ξενοδοχείου είναι το να έχετε μία συνοχή στην στρατηγική δημοσιεύσεων (Content Plan) και να χρησιμοποιείτε hashtags και geotags για να αυξήσετε την προβολή σας. Επίσης το υλικό που μοιράζεστε δεν χρειάζεται πάντα να είναι από επαγγελματία, αρκεί να έχει ποιότητα.
Τέλος μην ξεχνάτε, πόσο πολύ ανταποκρίνεται στους νέους η αγορά στο Instagram. Η γενιά των millennials είναι διαρκώς στο προσκήνιο, και εσείς με μία δυνατή παρουσία στο Instagram έχετε πολλές πιθανότητες να συγκεντρώσετε μεγάλο και πιστό κοινό.



Η ομάδα μας είναι εξειδικευμένη και σας παρέχει ΔΩΡΕΑΝ το βασικό έλεγχο της εικόνας που έχει το κατάλυμα σας σε όλα τα social media. Αναλαμβάνουμε επίσης διαχείριση social media, καθώς και δημιουργία εικόνας και βίντεο σε κατάλληλες μορφές για διαμοιρασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επικοινωνήστε μαζί μας για ένα ραντεβού.
30 + Ευχαριστημένοι Πελάτες

"Ενα σημείο, πολλές δυνατότητες."

×