EN

DAILY BLOG

Η γνώση που χρειάζεται ο ιδιοκτήτης ενός σύγχρονου μικρού ξενοδοχείου για να ξεχωρίζει.

3 πρακτικές της booking.com και άλλων ΟΤΑ που θα σας βοηθήσουν, για να βελτιώσετε τις απευθείας κρατήσεις του ξενοδοχείου σας!

Οι επενδύσεις των Ενδιάμεσων Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (μεγάλες επιχειρήσεις όπως expedia, booking.com, hotels.com - ΟΤΑ όπως λέγονται), μετριούνται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία έτη σε τεχνολογία και έξοδα διαφήμισης. Το θετικό είναι ότι τα ξενοδοχεία μπορούν να μάθουν από αυτές τις πρακτικές και να τις εφαρμόσουν στη δική τους προώθηση. Οι καλύτερες πρακτικές για την πώληση του δωματίου ενός ξενοδοχείου μπορούν να συμπυκνωθούν σε τρία σημεία:


Ποιοτικές φωτογραφίες: Η ευχρηστία και η εμπειρία χρήστη

Οι ΟΤΑ έχουν αντιληφθεί πως όταν οι δυνητικοί πελάτες μπορούν άμεσα να βρουν τις πληροφορίες που ψάχνουν, είναι πιο πιθανό να κάνουν κράτηση. Για αυτό το λόγο έχουν σχεδιάσει τις σελίδες τους με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν συνοχή, να είναι εύκολες στην πλοήγηση τους και στην παροχή της πληροφόρησης, που απαιτείται για να προχωρήσουν οι επισκέπτες στην άμεση κράτηση. Αυτό που θέλουν οι πελάτες είναι να βλέπουν πολλές ποιοτικές και μεγάλες φωτογραφίες από τα δωμάτια, τις ανέσεις που παρέχουν αλλά και τους κοινόχρηστους χώρους. Για αυτό και ιστότοποι όπως το Booking.com, το Expedia, και το Hotels.com τοποθετούν εικόνες στο κέντρο της περιοχής που βλέπει στην οθόνη ο χρήστης. Όταν ανοίγει ο επισκέπτης την σελίδα ενός ξενοδοχείου μέσω ΟΤΑ, το πρώτο πράγμα που αντικρύζει είναι μία ελκυστική εικόνα της επιχείρησης με εκτενή συλλογή φωτογραφιών.


Παράδειγμα εικόνων από το Booking.com

Το Booking.com για παράδειγμα, τονίζει την διάθεση πολλών εικόνων δωματίων ξενοδοχείων, από πολλαπλές γωνίες με ένα μείγμα κοντινών και μακρινών λήψεων για να δώσει την πιο δυνατή πλήρη άποψη τους. Μαζί με τις όμορφες εικόνες, οι πελάτες επίσης θέλουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με ένα ξενοδοχείο, τις οποίες δεν μπορούν να δώσουν οι εικόνες. Χαρακτηριστικά, αυτό ίσως περιλαμβάνει απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως, “Πόσο μεγάλα είναι τα κρεβάτια;” ή “Διαθέτει το ξενοδοχείο δωρεάν ίντερνετ;” ή “σε πόση απόσταση βρίσκονται τα τοπικά μπαρ και εστιατόρια;”
Τα παραδείγματα από το Hotels.com δείχνουν πως με μια ματιά, ο εν δυνάμει πελάτης μπορεί να πλοηγηθεί σε μία ολόκληρη σελίδα με πληροφορίες. Το Expedia.com επίσης δείχνει πόσο απλή μπορεί να γίνει η προβολή συνολικής πληροφορίας σε μία σελίδα. Οι ουσιώδεις λεπτομέρειες δωματίων, η πολιτική ακυρώσεων και η τελική τιμή προβάλλονται σε μία λογική σειρά που αντιμετωπίζει τις πιο πιθανές ερωτήσεις και αντιρήσεις που μπορεί να επηρεάσουν την λήψη της απόφασης.


Παράδειγμα της λίστας δωματίων του ExpediaΗλεκτρονική Αξιολόγηση από παλιούς πελάτες 
Οι ηλεκτρονικές κριτικές πελατών, παίζουν επίσης τεράστιο ρόλο στη διαδικασία κρατήσεων. Σε μία έρευνα σχετικά με τη διαδικασία σχεδιασμού ταξιδιών, το τεράστιο ποσοστό του 95% των συμμετεχόντων είπαν ότι διάβαζαν τις κριτικές πριν προχωρήσουν σε κράτηση. Ακόμη, οι ταξιδιώτες ανέφεραν πως περνούσαν κατά μέσο όρο 30 λεπτά συμβουλευόμενοι τις κριτικές πριν κλείσουν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Οι χρήστες διεξάγουν αυτού του είδους τις έρευνες για έναν απλό λόγο: επιζητούν επιβεβαίωση από τρίτους ότι παίρνουν μία σωστή απόφαση αγοράς. Οι ΟΤΑ έχουν γίνει ειδικοί στο να παρέχουν αυτού του είδους την αναγνώριση με το να δείχνουν κριτικές καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας κρατήσεων.
Στο παράδειγμα που ακολουθεί, το Hotels.com περιλαμβάνει μία σειρά από κριτικές, μαζί με τη φράση “Οι πελάτες το αγαπούν”, αφήνοντας τους πελάτες χωρίς καμία αμφιβολία σχετικά με τη δημοτικότητα της επιχείρησης.Η αξιολόγηση χρηστών στο Hotels.com

Τα ξενοδοχεία μπορούν να αντιγράψουν τις ίδιες τακτικές επιδεικνύοντας λογότυπα στις σελίδες τους όπως βραβεία, πιστοποιητικά και κριτικές πελατών στις δικές τους ιστοσελίδες. Με δεδομένη τη μνημειώδη εξουσία των κριτικών του TripAdvisor, το να έχεις ένα σύνδεσμο για το TripAdvisor στην ιστοσελίδα σου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να προβάλλεις την αξιολόγηση σου. Το Booking.com είναι ένα εξαίρετο παράδειγμα του πως οι OTA διαρκώς χρησιμοποιούν νούμερα από περιηγήσεις και κρατήσεις για να ενισχύσουν τη δημοτικότητα ενός ξενοδοχείου.


Η αξιολόγηση χρηστών στο Booking.com

Οι παραπάνω λεπτομέρειες, τώρα αρχίζουν και ποικίλλουν ακόμη περισσότερο, καθώς οι OTA ψάχνουν να κατασκευάσουν καινούριους τρόπους να προσθέσουν την ηλεκτρονική αξιολόγηση στη διαδικασία μετατροπής πώλησης.

Γρήγορη και εύκολη πληρωμή για την κράτηση
Μετά τη θετική απόφαση αγοράς, όταν οι πελάτες φτάνουν στην πληρωμή, είναι εύκολο να θεωρήσει κανείς πως η δύσκολη δουλειά έχει γίνει. Ο πελάτης έχει βρει το δωμάτιο που θέλει και είναι έτοιμος να κάνει κράτηση. Αλλά μία πρόσφατη έρευνα επίσης εγείρει αμφιβολίες σχετικά με αυτή την υπόθεση, αποκαλύπτοντας πως ένα τεράστιο ποσοστό του 81%  των ταξιδιωτών εγκαταλείπουν τις διαδικτυακές κρατήσεις . Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, είναι σημαντικό να γίνει η διαδικασία πληρωμής γρήγορη και απλή. Όπως ακριβώς πράττουν οι ΟΤΑ, πρέπει να φανεί στον πελάτη πως έχει μόνο μόνο μία επιλογή: την κράτηση. Οι φόρμες κρατήσεων πρέπει επίσης να είναι απλές και μικρές. Το να ζητάει κανείς πολλές περιττές πληροφορίες αποτελεί μεγάλη πηγή ματαίωσης κράτησης. Όσο λιγότερη πλοήγηση στη σελίδα της κράτησης δηλαδή, τόσο το καλύτερο.
Πριν αναζητήσουν την πιστωτική τους κάρτα, οι πελάτες θέλουν να γνωρίζουν πως η κράτησή τους είναι ασφαλής, διασφαλισμένη και στην καλύτερη τιμή. Οι ΟΤΑ προσπαθούν να διαφυλάξουν όλα αυτά τα ζητήματα, και επικεντρώνονται κυρίως στο να καθησυχάζουν τους πελάτες με την τιμή. Για αυτό το λόγο οι εγγυήσεις σχετικά με τις καλύτερες τιμές τους δεν εμφανίζονται μόνο σε μία σελίδα, αλλά σε όλη τη διάρκεια της ροής κρατήσεων.
Επείγουσα ανάγκη πληρωμής στο Expedia
Όταν μία επιβεβαιωμένη κράτηση είναι στο τελευταίο στάδιο στα πρόθυρα, το Expedia δίνει στους πελάτες μία τελευταία προειδοποίηση για να εξασφαλίσουν το δωμάτιό τους πριν προλάβει κάποιος άλλος.

Εφαρμόζοντας τις τακτικές των Ενδιάμεσων Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (ΟΤΑ)
Τα τρία σημεία που αξίζει να εξασφαλίσει ένα ξενοδοχείο είναι τα εξής:


  • - Την βελτιωμένη εμπειρία του χρήση, με ωραίο design, ξεκάθαρο στόχο και ωραίες φωτογραφίες και περιεχόμενο.
  • - Την λήψη ηλεκτρονικής κριτικής από παλιούς πελάτες, την παρακολούθηση τους, τη διαχείριση των πελατών με μία υπενθύμιση για το πόσο σημαντικό είναι για το ξενοδοχείο. Και την εμφάνιση των κριτικών των πελατών.
  • - Τη γρήγορη και εύκολη πληρωμή, τη δημιουργία εμπιστοσύνης δηλαδή για να γίνει η πρόθεση αγοράς κράτηση και πώληση για την επιχείρηση.


Συνοψίζοντας θα πρέπει να τονίσουμε ότι ανάλογα το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο ταξιδιώτης θα πρέπει η προσέγγιση σας να είναι ολοκληρωμένη. Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι να είστε πάντα παρόντες με σωστή και ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εικόνα. Με πλούσιο υλικό και σωστή δομή ιστοσελίδας, ολοκληρωμένη παρουσία στα social media, που θα βοηθήσει τους χρήστες να λάβουν την απόφαση και να επιλέξουν εσάς. Αν όλα αυτά σας φαίνονται περίπλοκα, η ομάδα μας μπορεί να σας βοηθήσει!Για να δείτε πως θα αξιοποιήσετε τα δεδομένα σας πατήστε εδώ
30 + Ευχαριστημένοι Πελάτες

"Ενα σημείο, πολλές δυνατότητες."

×