EN

DAILY BLOG

Η γνώση που χρειάζεται ο ιδιοκτήτης ενός σύγχρονου μικρού ξενοδοχείου για να ξεχωρίζει.

Δεδομένα, Εργαλεία αναζήτησης και ταξιδιωτικοί πράκτορες

Η εξειδίκευση πάντα έφερνε αλλαγές και νέες ανάγκες στον καταμερισμό της εργασίας. Το ίδιο συνέβη και συμβαίνει και με τις μηχανές αναζήτησης των σχετικών με το ταξίδι δεδομένων. Οι ταξιδιώτες σήμερα θέλουν να λαμβάνουν τις πιο σχετικές πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές καταλύματος (και όχι μόνο) το συντομότερο δυνατό και για αυτόν τον λόγο ένας αυξανόμενος αριθμός ολοένα και βασίζεται στα εργαλεία μεταέρευνας  (metasearch). Έτσι, ως μικρός ιδιοκτήτης καταλύματος, είναι σημαντικό να κατανοήσει τις ειδικές λειτουργίες των ανταγωνιστικών μεταξύ τους εργαλείων για να τα χρησιμοποιεί ο ίδιος πιο αποτελεσματικά.

Παραδείγματα εργαλείων μεταέρευνας (metasearch): Google.com, TripAdvisor.com, Trivago.com, kayak.com, momondo.com
Παραδείγματα ΟΤΑ’s: Booking.com, Expedia.com, Hotels.com, lastminute.com, agoda.com


Η διαφορά μεταξύ Εργαλείων OTA και Metasearch

Τα διαδικτυακά γραφεία (OTA) αποτελούν ένα σημαντικό παίκτη στη διανομή του τουριστικού προϊόντος. Ενώ μπορεί να θεωρούνται ακριβά για τα μικρούς παρόχους καταλύματος, στην πραγματικότητα είναι πολύτιμοι συνεργάτες μέσω των οποίων μπορεί να προωθήσει κανείς το κατάλυμά του. Τα OTA προωθούν τα ξενοδοχεία σε προορισμούς παγκοσμίως, με το να διαφημίζουν τις τιμές των δωματίων, τις περιγραφές και τις φωτογραφίες των χώρων και των υπηρεσιών. Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει κράτηση απευθείας σε μία ιστοσελίδα ενός OTA. Τα ΟΤΑ επίσης δαπανούν τεράστια ποσά για διαφήμιση και έτσι μπορεί να ενισχύσει έναν συνεργαζόμενο στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αντί να προσπαθεί κανείς να ανταγωνιστεί τα OTA, θα ήταν πιο ωφέλιμο να δημιουργήσει μία συνεργασία διανομής μαζί τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να προωθήσουν και ένα πιο μικρό ξενοδοχείο. Αν και πληρώνονται με προμήθεια είναι δύσκολο κάποιο μικρό κατάλυμα να εμφανιστεί σε τόσο μεγάλο κοινό που του δίνει τη δυνατότητα ένα OTA.

Τα εργαλεία Μεταέρευνας είναι μία εξειδικευμένη μηχανή αναζήτησης η οποία παρουσιάζει συγκρίσιμα αποτελέσματα πολλών διαφορετικών ξενοδοχείων ενός συγκεκριμένου προορισμού. Εμφανίζουν τις τιμές που έχουν τα ξενοδοχεία, στα διάφορα κανάλια πώλησης, ακόμη και τιμές από τα OTA.  Ουσιαστικά, αυτά τα αποτελέσματα κάνουν τη διαδικασία κρατήσεων πιο βολική για τους ταξιδιώτες, καθώς μπορούν πια να εμφανίζουν τιμές από διάφορα σημεία σε ένα.

Τι αλλάζει…

Κάποια εργαλεία μεταέρευνας, όπως το TripAdvisor και η Google τώρα διαθέτουν και επιλογή άμεσων κρατήσεων τα οποία επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να κάνουν άμεσες κρατήσεις απευθείας από τα εργαλεία μεταέρευνας. Αυτό τους επιτρέπει να λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο όπως τα OTA, κάνοντάς τους και ανταγωνιστές μεταξύ τους.

Αυτή η καινούρια στρατηγική σημαίνει πως πιθανώς θα μπορούσε κανείς να έχει περισσότερες άμεσες κρατήσεις, επειδή είναι ευκολότερο για τους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση μέσω των νέων αυτών εργαλείων. Η προμήθεια που απαιτείται να πληρώσει κανείς για μία ιστοσελίδα μεταέρευνας μπορεί να είναι σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη των OTA, και οι ιστοσελίδες μεταέρευνας είναι εξίσου δημοφιλείς. Επίσης στη διάρκεια εκπαίδευσής του επάνω στα εργαλεία μεταέρευνας μπορεί να μάθει κανείς πολύ χρήσιμα πράγματα για την ονλάιν διαφήμιση γενικά.
Η ουσία του πράγματος είναι, πως χάνονται πελάτες εάν αγνοήσει κανείς τα εργαλεία μεταέρευνας.
Είναι σημαντικό να:

  • Συνδεθεί κανείς με τα πιο ισχυρά και σχετικά εργαλεία μεταέρευνας , όπως το TripAdvisor και τη Google.
  • Επενδύσει σε ένα σύστημα που να μπορεί να συνεργαστεί κανείς αποτελεσματικότερα με ολα τα παραπάνω σημεία διανομής δωματίων .
  • Δουλεύει κανείς τις αναφορές του σε όλες τις μηχανές αναζήτησεις– να παρακολουθεί και να απαντάει σε όλες τις κριτικές , είτε θετικές είτε αρνητικές, να κρατάει σωστή επαφή δηλαδή.

Μακροπρόθεσμα όλος αυτός ο χρόνος θα αποδώσει. Η διαχείριση δεδομένων απαιτεί προγραμματισμό και συνέπεια στην υλοποίηση.

Η ομάδα μας είναι εξειδικευμένη και μπορεί να σας παρέχει ΔΩΡΕΑΝ το βασικό έλεγχο της εικόνας που έχει το κατάλυμα σας online, καθώς και συμβουλές για την διόρθωση των σημείων που δεν εμφανίζεστε σωστά. Επικοινωνήστε μαζί μας για ένα ραντεβού.  



Για να διαβάσετε για τα βασικά χρηματοοικονομικά δεδομένα των ξενοδοχείων πατήστε εδώ
30 + Ευχαριστημένοι Πελάτες

"Ενα σημείο, πολλές δυνατότητες."

×